Staklene tuš kabine po meri

Na početku možemo podeliti tipove tuš kabina na tri dela. Paravani, Vrata sa šarkama i vrata klizni sistem. U realnosti samo se vrata sa šarkama i vrata klizni sistem nikada ne podudaraju. Sve ostale varijante su moguće

Tipovi tuš kabina

Image
Stakleni paravani
Kada je reč o paravanima kao tipu tuš kabina, radi se o jednom fiksiranom staklu. Paravani se odlikuju jednostavnim montiranjem i održavanjem. Kao i kod svake tuš kabine na meru i za paravane je potrebna odredjena pozicija unutar kupatila, a kako bi tehnički bilo izvodljivo. Kod paravan stakala postoji mogućnost lepljenja staklo na staklo UV lepkom, za dobijanje dodatnih funkcionalnih ili estetskih detalja.
Detaljno
Pivot tuš kabine ( otvaranje vrata na šarke )
Tuš kabine sa kliznim sistemom

Stakla za tus kabine

Image

Pripreme i saveti

Svi smo svesni važnosti koju nosi izgradnja kupatila. Zato je važno da od početka znate kako želite da vaše kupatilo izgleda i da li je tehnički izvodljivo sve što ste zamislili u datom prostoru.
Sve jedno da li ste sami osmislili ili ste angažovali arhitektu, potrebno je da se konsultujete sa izvodjačima radova da li je sve tehnički izvodljivo.

Tuš kabine se mogu razlikovati od toga da li kabinu postavljati na pločice ili na kadicu, do različitih tipova stakla i načina na koji se vrata otvaraju.

tus kabine po meri

Pri radu Elektro i Vodovodnih instalatera obavezno je fotografisati putanju kuda idu cevi.

Vodite računa da li vam se keramičar uradio dobar pad u kabiini ili su vertikalni zidovi krivi.

Pri odabiru pločica imajte u vidu da na tržištu postoje pločice koje se odlikuju izuzetnom tvrdoćom, te da pri bušenju može doći do pucanja, posebno ako iza pločica nije dobro nanesen lepak.

Ugradnja i održavanje tuš kabina

Uspešna ugradnja i dalje održavanje tuš kabine zavisi od toga kako ste se postavili na početku i da li je ispoštovano da bude dobar pad u kabini, da budu pravi zidovi, tačno obeležena putanja vodovodnih cevi i druge sitnice koje vam mogu kasnije prouzrokovati ozbiljne probleme.

 Tus kabine po meri aluminjumski uU profil za fiksna stakla


Osim sistema sa šarkama, na paravan stakla mogu se montirati i vrata sa kliznim sistemom. 

Tipovi stakla

Za paravane ali i ostale tipove tuš kabina koristi se standardno 8 mm kaljeno staklo.
Kao i kod ostalih tipova tuš kabina u ponudi su nekoliko tipova stakla.

Tuš kabine sa šarkama

Šarke staklo-zid i šarke staklo-staklo

Vrata i jedan fiks

Kao i sa paravanima i u ovim slučajevima mogu se pojaviti stakla koja su fiksirana, ali su ona manjih dimenzija od paravana i zvaćemo ih fix. Kabine mogu biti sa jednim,dva ili tri fixa.

Tuš kabine po meri daju velike mogućnosti, tako da se prostor može maksimalno iskoristiti. Da li su to samo vrata na unapred ozidanom kupatilu, horizontalno vrata i jedan fix ili dva fiksa i vrata: Sve to ali i više možete dobiti ako se odlučite za vrata tuš kabine sa šarkom.
Image

Ugaone tuš kabine

Otvaranje vrata sa šarkama

Ugaone tuš kabine su najčešći oblik koji odovara prostoru koji smo za to ostavili u našem kupatilu.
Da li je to sa jednim fiksom i vratima ili sa dva fiksa i vratima, sistem zid staklo ili staklo staklo, ovaj sistem pruža najbolje performanse.
Image

Tuš kabine klizni sistem

Tuš kabine sa kliznim sistemom predstavljaju najkoplikovanije tuš kabine. U ovom slučaju ne mogu se postavljati samo vrata, već obavezno mora postojati i fix na koji je pričvršćena šipka, koja nosi vrata. Kao i kod vrata sa šarkama i ovaj sistem se moze sastojati iz više namenskih fikseva.

Image

Tuš kabine sa kliznim sistemom otvaranja, predstavlja po mnogo čemu superlativ naj.
Da li je to najbolji, najlepši, najkoplikovaniji ili najskuplji na vama je da odlučite.

Kao i kod pivot tuš kabina i tuš kabine sa kliznim sistemom mogu biti ugaone.

Osim estetskog dela važno je napomenuti da klizni sistem ima pre svega funkcionalnu svrhu, kada ne postoji dovoljno prostora da se vrata na šarkama normalno otvaraju.
Kao što smo već napomenuli klizni sistem predstavlja najkomlikovaniji sistem za tuš kabine.
Na našem tržištu postoji nekoliko dobavljača kliznih sistema, koji se razlikuju i po kvalitetu i po ceni.

Budući da izgradnja novog ili renoviranje već postojećeg kupatila predstavlja ozbiljan posao, i da je to investicija koja treba da nas služi više od godinu dve. Treba dobro razmisliti koji tip tuš kabine je vama zaista potreban.

Tehnička podrška

Stakleni paravani za kade

Stakleni paravani za kade mogu biti fiksni ili pokretni. Razlozi da se postavi staklo na kadu mogu biti različiti . Zato kao i kod tuš kabina po meri, tako i kod kada vam možemo pružiti veliki izbor mogućnosti.

Stakla na kadama mogu biti od 6 milimetara do 8 milimetara , stakla moraju biti kaljena.
Sistemi postavljanja i otvaranja su ista kao i kod tuš kabina. Staklo može biti fiksno ili da se otvaraju na šarke ili klizni sistem. GALERIJA

Sertifikat Privredne komore Srbije

 

SZR Linija Valjevo

                         

 

Firma linija karakteriše se širokim spektrom proizvoda i usluga.

Za Vas izvodimo radove na eksterijeru i enterijeru.

 

30 godina firme

Kontakt

 Obilazni put bb, 

 1400 Valjevo, Srbija

 +381 14 35 35 243

 Office@linija.rs

 

©2018 Linija Valjevo. Sva autorska prava sačuvana od Linija Valjevo.

Search