FASADE

Aluminijum i staklo

FASADE
Aluminijske fasade - Staklene fasade nastale su zbog kombinacije upotrebe različitih materijala, tehnologije i novih mogućnosti gradnje. Služe za spoljno i unutarnje oblaganje objekata te su najbolja estetska i ekonomska rešenja za novogradnju i adaptaciju objekata. Velike staklene površine i moderan dizajn maksimalno se koriste kao prirodan izvor svetlosti. Služe za različite prodajne salone i prostore slične namene. Ove fasade često nayivaju i zid zavese.
 Specijalizovani smo za ugradnji staklenih fasada, koje mogu biti:
- Najjednostavni oblik, tj. klasična (kontinuirana) fasada
- Polustrukturalna fasada
- Strukturalna fasada
Image
Sistem klasične ( kontinuirane ) staklene fasade formira se tako da staklene panele vidno razdvajaju horizontalni i vertikalnih nosači - Al profili koji su u punoj veličini vidljivi na fasadi, pri čemu formiraju mrežu odnosno raster sa staklenim panelima.Otvarajući otvori - prozori otvaraju se oko vertikalne i/ili oko donje horizontalne ose. Prednosti su dobro zaptivanje, klasično otvaranje ,i jednostavno održavanje, pristupačne cene.
Kod sistema polustrukturalne fasade stakleni paneli dominiraju izgledom fasade, tako da su noseći Al profili skriveni ali se oko staklenih površina javlja Al držač u vidu rama minimalne vidljivosti na fasadi (~2.5cm), vide se samo obodi od kojih je polustrukturalna fasada sastavljena. U zavisnosti od fasadnog sistema, postoji mogućnost integrisanja otvarajućih polja sa različitim tipovima otvaranja, određenih tipologijom Al profila.
Strukturalna fasada je, za razliku od polustrukturalne i klasične fasade, sistem fasade bez vidljivih aluminijskih nosivih profila.Strukturalne fasade izvode se tehnikom ljepljenja stakla na aluminijske profile. Time se dobija fasada bez vidljivih aluminijskih profila.
Saradjujemo sa najboljim svetskim kompanijama. 
Image
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1
Client 1

Sertifikat Privredne komore Srbije

SZR Linija Valjevo

                         

 

Firma linija karakteriše se širokim spektrom proizvoda i usluga.

Za Vas izvodimo radove na eksterijeru i enterijeru.

 

30 godina firme

Kontakt

 Obilazni put bb, 

 1400 Valjevo, Srbija

 +381 14 35 35 243

 Office@linija.rs

 

Search